Ferestre tip termopan

Avantaje si dezavantaje ale ferestrelor tip termopan

Cand vine vremea renovarilor si incepi sa cauti variante pentru ferestre noi, ai putea sa iei in considerare achizitionarea ferestrelor de tip termopan. Acestea sunt o alegere foarte buna pentru casa intrucat arata foarte bine si au multe beneficii. Bineinteles, costa mult mai mult decat cele obisnuite, dar pe termen lung isi vor merita banii. Datorita eficientei energetice ridicate, acestea vor mentine constanta temperatura din casa ta si vor ajuta la reducerea facturilor de energie, ceea ce te va ajuta sa iti recuperezi investitia.

Iata principalele avantaje pe care ferestrele termopan de calitate le ofera:

  • Costuri scazute de energie – asa cum am mentionat mai devreme, asta este unul din principalele avantaje pe care acest tip de ferestre le ofera. In cazul in care ai aemenea ferestre instalate in toata casa, vei putea reduce pierderile de caldura. Conform specialistilor de la Geamuritermopane247.ro, vei ajunge la facturi mici de energie si va fi mai usor sa incalzesti sau sa racesti casa (in functie de anotimp). Exista si variante cu mai mult de doua straturi de geam, ce vor furniza protectie aditionala, rezultand la pierderi si mai mici de caldura. Ferestre tip termopan
  • Izolare fonica – un alt mare avantaj al termopanelor este ca reduc zgomotele ce vin din exterior. Datorita celor doua straturi, se creeaza o bariera intre exterior si interior. Asta poate fi de folos in cazul in care locuiesti intr-un cartier zgomotos sau in apropierea unei sosele circulate. De asemenea, exista si un avantaj din punct de vedere al sigurantei – sunt mult mai greu de spart decat cele obisnuite.
  • Alte informatii suplimentare interesante pentru tine pot fi si cele despre ferestrele personalizate, unice.
  • Limiteaza formarea condensului – foarte util atunci cand locuiesti intr-o zona cu umiditate ridicata. Cand aerul umed ia contact cu o suprafata a carei temperatura este mai joasa, incepe sa se formeze condensul. Acest efect va face camera mai racoroasa decat ar trebui sa fie, si, in final, va umfla factura de caldura. Ferestrele termopan gestioneaza aceasta problema cu brio datorita celor doua straturi ce previn formarea condensului.
  • Limiteaza lumina soarelui – lumina solara care va patrunde in casa va fi redusa. Pentru unii, asta poate fi un dezavantaj, dar pentru mobilier, picturi, pereti si covoare, lumina solara poate fi daunatoare, cauzand stricaciuni asupra lor in timp. Montare geam termopan

Termopanele au totusi si un dezavantaj:

  • Nu pot fi reparate – din pacate, aceste ferestre nu se pot repara tocmai datorita punctului forte al acestora – aerul etans format intre cele doua panouri. In cazul in care acestea nu sunt etanse, umezeala si condensul vor aparea la scurt timp. De asemenea, vizibilitatea va fi redusa. Deci, daca cele doua panouri de geam nu vor mai fi etanse, repararea acestora nu este posibila. In cazul in care urmarile sunt grave, inlocuirea este singura solutie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *