Criterii pentru a evalua un instructor fitness

Angajarea unui instructor fitness este un pas care demonstreaza ca iei in serios slabitul sau fitness-ul. Acum, nu vei mai exersa in sala la intamplare, cu asistenta unui instructor beneficiezi de o ghidare directa si profesionala. Din pacate, ca in cazul oricarui serviciu, exista diferente intre cei care ofera aceasta asistenta, de ordinul calitatii si a specializarii, diferente care pot duce la rezultate diferite. Ca sa fiti sigur ca primiti ceva de calitate in schimbul sumei platite, iata 5 criterii dupa care ar trebui sa evaluati antrenorii personali disponibili:

Experienta / Educatie

Mai intai de toate, un antrenor personal trebuie sa obtina anumite certificari pentru a-i fi permis sa practice in sali de fitness sau centre de sanatate. Studiati scoala care l-a pregatit pe ptentialul Dvs instructor, si asigurati-va ca respecta standarde inalte de calitate. De asemenea, ar putea fi o idee buna sa alegeti un trainer specializat in domeniul in care doriti sa excelati, cum ar fi: cresterea masei musculare, cardio, tonifiere, slabire. Desi toti trainerii vor avea cunostinte in fiecare din aceste subdomenii, unii vor fi mult mai pregatiti intr-unul anume.

Personalitate

Fiecare client plateste in acesta industrie pentru expertiza si interactiune personala cu cineva care trebuie sa il asiste cu programul sau de fitness. Daca pur si simplu nu sunteti compatibil cu personalitatea celui ales, nu trebuie sa va fie teama sau jena sa treceti la altcineva. Cateodata, unele personalitati nu se potrivesc, insa pentru a vedea cele mai bune rezultate in fitness, ele trebuie sa fie compatibile.

Atentie / Focusare

Atentia oferita de cel ales ca instructor fitness va fi evidenta foarte repede. Unul din aspectele jobului sau este sa se asigure ca va efectuati antrenamentul in conditii sigure si eficiente. In timp ce exersati, intructorul trebuie sa va supravegheze, evaluand forma de executie si energia implicata, urmand sa va corecteze atunci cand este nevoie. Daca sta cu ochii pe telefon, cu mainile in buzunar cand ridicati greutati, sau metine acelasi program saptamani de-a randul atunci nu este personal trainerul potrivit pentru Dvs.

Adaptabilitate

Daca scopurile Dvs in materie de fitness se schimba, nu e niciodata prea tarziu sa schimbati programul. Sa va fie teama de munca necesara pentru a atinge un scop este una; dar daca instructorul de fitness este refractar la nevoia de schimbare a programului atunci cand telurile Dvs se schimba, atunci nu este persoana potrivita pentru nevoile Dvs. Un antrenor personal competent trebuie sa fie educat si dinamic, nu rigid si predant.

Rezultate

In final, vedeti ceva schimbari evidente? Corpul Dvs sufera transformari pozitive, deveniti mai puternic in urma vizitelor la sala asistati de antrenor? Daca nu puteti raspunde cu un DA hitarat la aceasta intrebare, este cu siguranta nevoie de o schimbare de instructor. Daca exista compatibilitate la nivel de personalitate si conexiune, mai dati-i o sansa. La sfarsitul zilei, aveti incredere in instinct daca simtiti ca puteti progresa mai mult cu alt trainer.

Un antrenor personal este un ghid care va duce programul Dvs intr-o noua directie, si va va duce la un nou nivel de fitness, pe care probabil nu l-ati atinge pe cont propriu. Gasirea unui antrenor fitness potrivit este esentiala, asa ca fiti critici si rationali, si veti descoperi persoana care va poate ajuta sa va atingeti cea mai buna forma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *