Cum functioneaza geamurile termopane, si de ce ramele uPVC le imbunatatesc

Eficienta energetica este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei locuinte. Nu numai ca casele eficiente din punct de vedere energetic ajuta la economisirea energiei electrice, dar reduc, de asemenea, amprenta de carbon intr-o masura considerabila, contribuind la realizarea unui mediu mai curat. Interesant este ca in zilele noastre, un proprietar se poate asigura ca locuinta lui este mai eficienta din punct de vedere energetic. Te intrebi cum? Ei bine, raspunsul este simplu – prin instalarea de geamuri termopan.

Cum functioneaza geamurile termopane

Geamurile termopane au devenit una dintre prioritatile de top pentru proprietarii de case datorita caracteristicilor diverse, precum si abilitatii exceptionale de a mentine interioarele calde. Aceste ferestre nu numai ca sunt eficiente din punct de vedere energetic, dar pot ajuta si la reducerea zgomotelor externe, tinandu-va pe dumneavoastra si pe cei dragi departe de perturbari nedorite, explica patronul unei firme de termopane Satu Mare. Stiinta din spatele lor este foarte simpla; functioneaza in trei moduri eficiente:

  • Previne pierderea de caldura prin ferestre.
  • Elimina curentii de aer de la ferestre si rame.
  • Functioneaza ca un izolator in acelasi mod ca si izolatia peretelui.

Ferestrele termopane au doua geamuri in loc de obisnuitul geam unic, si acestea sunt separate printr-un spatiu care este fie umplut cu gaz inert, fie folosit pentru a crea un vid intre geamuri. Indiferent de modul in care umplut acest spatiu, scopul sau final este de a reduce transferul de caldura din interiorul casei spre exterior, si invers, mentinand o temperatura confortabila pe tot parcursul zilei.

Desi acestea sunt cunoscute pe scara larga ca „ferestre eficiente din punct de vedere energetic”, iata celelalte doua beneficii majore care sunt de regula omise, si care merita mentionate:

Condens redus: Condensul apare atunci cand exista umezeala pe geamurile ferestrelor, ceea ce se intampla deoarece ferestrele sunt mai reci decat aerul din interiorul casei. La ferestrele cu geam termopan, condensul se reduce la minimum, deoarece geamul ajuta la mentinerea atat a interiorului geamului, cat si a temperaturii aerului mai aproape unul de celalalt. Desi condensul pare a fi un subiect neserios, consecintele pot fi daunatoare. Condensul excesiv poate duce la formarea de mucegai, si acesta la randul lui poate duce la probleme grave de sanatate.

Va pastreaza interioarele intacte: depuneti mult efort in decorarea interioarelor casei, iar ferestrele cu geam dublu va ajuta sa va asigurati ca eforturile dumneavoastra sunt sustinute. La un moment dat, trebuie sa fi observat ca culorile catorva decoruri interioare sau dulapuri/mobilier se estompeaza; acest lucru se intampla din cauza radiatiilor UV excesive ale soarelui. In plus, atunci cand sunt ploi extreme, interiorul unei case se simte umed! Astfel de probleme pot provoca daune, uneori interne, care pot trece neobservate. Geamurile termopane asigura izolatie si protejeaza toate obiectele pretioase de decor interior, dulapurile si mobilierul de orice daune.

De ce uPVC-ul este o alegere superioara?

Cand vine vorba de geamuri termopan, ferestrele din PVC sunt una dintre cele mai bune alegeri. Disponibil in diferite stiluri, acestea sunt pline de caracteristici excelente. Geamul dublu nu se limiteaza doar la ferestre. Astazi, puteti opta cu usurinta si pentru usi cu geam termopan – care au scopul de a fi eficiente din punct de vedere energetic. In ambele cazuri, ferestrele si usile din PVC au avantaj, deoarece uPVC este un tip de material robust, neplastifiat, care nu conduce caldura si are proprietati izolante exceptionale. Cu ajutorul acestor ferestre, scopul geamurilor termopan este atins fara nicio piedica.

Estetica si economie de energie

Ferestrele din PVC sunt proiectate cu etansare solida, profile cu mai multe camere, si mai multe puncte de blocare care asigura ca aerul conditionat nu se scurge din spatiul interior in exterior. In plus, proprietatile de etansare dubla ajuta totodata la pastrarea aerului cald in interiorul casei tale. Aceste ferestre sunt placute din punct de vedere estetic, si functioneaza uimitor de bine cu geamurile termopan. Puteti alege dintre ferestre glisante din PVC, ferestre batante etc, oferind astfel locuintei aspectul deosebit pe care il merita.

Intretinere redusa

Unul dintre avantajele suplimentare ale ferestrelor cu rame din PVC este acela ca necesita o intretinere neglijabila. Deoarece radiatia solara excesiva estompeaza farmecul multor aspecte ale locuintei, creste efortul necesar pentru intretinerea acestora. Cu toate acestea, cu ramele din uPVC, puteti respira usurat, deoarece acestea sunt proiectate cu un amestec special rezistent la UV, care ajuta ferestrele si usile sa ramana rezistente la radiatii ani dupa ani.

La sfarsitul zilei, costul ferestrelor cu geam termopan si rame uPVC este justificat de faptul ca este o investitie unica, care aduce o multime de beneficii pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *