Cum iti poti imbunatati zambetul cu ajutorul dentistului

Mai jos gasesti cateva din aspectele care influenteaza frumusetea zambetului tau, si cateva optiuni cu care te poate ajuta dentistul tau.

  • Culoarea dintilor. Cea mai comuna “greseala” – dar cea mai usor de reparat – este culoarea inchisa a dintilor. Toata lumea considera o dantura perfecta ca fiind de un alb stralucitor. In timp ce dintii care sunt PREA albi pot parea falsi, nu exista dubii ca multi dintre noi am dori sa ne albim dintii cu cateva nuante. Albirea dintilor este o tehnica sigura si de efect pentru a corecta dintii decolorati, mati. Este posibila albirea dintilor intr-o ora la cabinetul stomatologic al unui profesionist.
  • Textura dintilor. Textura unui dinte este descrierea netezitatii suprafetei acestuia. Ideal, tuturor ne place aspectul unor dinti ce au suprafete netede, lucioase – care arata stralucitor!
  • Daca dintii au un smalt aspru, neregulat, pot parea mai intunecati decat sunt in realitate.
  • In timp ce dintii decolorati pot fi albiti cu tehnici de albire, singura modalitate de a imbunatati smaltul aspru al dintilor este sa fie acoperiti cu ceva. Asta inseamna de obicei lustruirea sau “laminare portelanata”. Daca smaltul este doar putin ciupit, este posibila doar polisarea suprafetei acestuia. Aceasta metoda ofera unele imbunatatiri, dar NU ESTE o solutie cu efecte de 100%.
  • Forma dintilor. Uneori dintii tai sunt suficient de albi, si au un smalt neted, dar nu esti multumit de forma lor. Poate ca sunt putin prea lungi, sau prea patrati, ori sunt uzati si prea scurti.
  • Din nou, micile probleme pot fi uneori rezolvate prin remodelarea dintilor. Se pot indrepta unele margini inegale ale unui dinte prin polizarea smaltului la varfuri. Un dinte prea lung poate fi scurtat cu 1-2mm printr-o ajustare atenta. Dar mai mult de atat implica un alt tratament.
  • Pozitia dintelui. Aici intampinam doua probleme. Daca dintii tai sunt neregulati si incalecati, atunci singura optiune este tratamentul unui ortodontist cu bretele.
  • Dar daca dintii sunt indepartati, si nu esti multumit de spatiile dintre ei, vei avea si alta optiune in plus fata de montarea bretelelor.
  • Prea multa gingie. O alta situatie ce poate aparea – prea multa gingie atunci cand zambesti. Poate ca dintii tai sunt foarte albi, drepti si luciosi, dar te simti afectat de tendinta de a arata prea mult din gingie atunci cand zambesti.

Aici avem doua optiuni. Se poate imbunatati aspectul zambetului tau prin reducerea ridicarii buzei de sus atunci cand zambesti. Asta se poate face cu Botox, dar este nevoie de un dentist sau un chirurg plastician cu experienta pentru a o face corect.

Cealalta optiune este “ridicarea gingiei”. Pentru aceasta procedura, un dentist poate ridica nivelul liniei gingiei astfel incat vei afisa mai putina gingie atunci cand zambesti. Daca este vorba doar de 1mm sau pe aproape, procedura poate fi foarte simpla, intrucat multi dentisti ce efectueaza acest tratament vor folosi un laser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *