Cum sa asamblam pavelele de beton?

Pavajele din beton garanteaza o suprafata facil de montat, trainica care poate dura pana la 20 de ani. Cea mai grea latura a muncii este de a fauri o baza rezistenta la nivel. Este recomandabil sa urmariti cativa pasi in asamblarea pavelelor de beton:

  • Programarea – incepeti cu masurarea nivelului si desenarea unei diagrame a zonei pe care dorit sa montati pavelele, mentionand toate gruparile prezente, cum ar fi cladiri, garduri si alte zone pietruite.
  • Prepararea infatisarii – cautati companiile locale de utilitati dinainte de a initia excavarea. Trebuie facuta o panta dinainte de pavare, pentru a garanta drenajul normal. Asigurati-va ca aveti colturi de 90 de grade la punctele de inceput.Pavele de beton
  • Saparea;
  • Instalarea de baza – tasarea intinderii pamantului excavat cu un compactor placa, iar in regiunile mici, o placa de mana poate fi satisfacatoare. Terenul se acopera cu pietris, care va fi tasat din nou. Udarea usoara a pietrisului va poate ajuta la tasare. In momentul in care va puteti plimba pe pietris, fara a provoca o scobitura, atunci puteti pune urmatorul strat de pietris, tasandu-l din nou. Asigurati-va de existenta pantei pentru drenajul apei.
  • Asamblarea marginilor – asamblarea marginilor este absolut utila, putand uzita ca materiale PVC, aluminiu, beton sau lemn tratat sub presiune. Bordurile prefabricate din beton sunt recomandate, fiind ca sunt facil de montat si foarte rezistente.
  • Patul de nisip – dinainte de a asambla pavelele, este util sa fie realizat un pat de nisip, completati bine in spatiile inguste.
  • Instalarea pavelelor de beton – incepand dintr-un unghier de 90 de grade, incepeti sa puneti pavajele din modelul pe care l-ati selectionat. Verificati sistematic insiruirea randurilor de pavele, cu o rigla de-a lungul muchiilor frontale a randului de conducere. In cazul in care este indispensabila schimbarea dozei de nisip, utilizati o surubelnita si un ciocan pentru a muta pavelele la loc. Retezati pavelele pentru a se veni excelent la unghiuri si margini.
  • Modificarea pavelelor de beton – masurati si timbrati pavajele de beton, care necesita sa fie sculptate, cu un creion de marcaj. Pentru modificarea lor intrebuintati un diamant, o lama de ferestrau umed, un ciocan sau o dalta. Uzitati mereu ochelari de protectie.
  • Tasarea si definitivare – maturati regiunea pentru a curata deseurile, apoi imprastiati nisip mai mult pentru a acoperi articulatiile.
  • Definitivarea – umplerea cu nisip, pe surfata pavelelor, este util sa se repete si in in zilele care urmeaza, pentru ca nisipul sa se depuna intre articulatii, iar ploaia sa il indese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *