Cum sa castigi mai multi bani? – Partea 1

„Cum sa fac mai multi bani?” este o intrebare care o aud foarte des, in special in ultimul timp cu toate crizele, problemele si alt gunoi care ne hraneste televiziunea pe noi. De aia am hotarat sa scriu un mic articol referitor la tema data.

Si acum fara sa bat mult apa in piua, hai sa trecem la tema, si anume, cum poti obtine mai multi bani. Pana sa-ti explic cum poti face mai multi bani, hai sa facem un mic test, si-l incepem cu urmatoarea intrebare. „Ce sunt banii?” Stiu ca ai auzit-o de miliarde de ori, dar raspunde cat de cinstit poti: „Pentru tine ce sunt banii?”

Poate te-ai gandit ca hartii, si daca da, atunci care e diferenta intre 1000 de lei, 1000 de dolari si un calendar? Oare vopseaua, sau poate tipul de hartie. Desi in ambele cazuri este ceva adevar, dar totusi principala deosebire intre ele este valoarea. Diferenta intre 1000 de dolari, 1000 de lei si un calendar este valoarea pe care o reprezinta. Asta si este raspunsul la intrebarea „ce sunt banii”. Pentru claritate simplific: „banii sunt o reprezentare a valorii”.

O alta parte care o sa o abordez, sunt bogatiile. Bogatia nu e altceva decat schimbul de valoare. Adica, asta e procesul cand cineva schimba marfa pe bani. Stii situatia cand cumperi din magazin o paine sau un pachet de biscuiti, ce faci tu? Tu iai o valoare(bani) si o schimbi pe alta(paine). Iata asa se obtin bogatiile sau banii. Asa au facut Bill Gates, Steve Jobs, Donald Trump. Ei pur si simplu au gasit o valoare care o puteau oferi si au inceput sa o schimbe pentru bani. Desigur ca sunt mai multe nuante despre care nu voi vorbi aici, dar pentru moment retine acest subpunct, caci este extrem de important.

Acum hai sa trecem la partea cea mai interesanta, si anume, cum utilizand ceea ce am scris mai sus, poti face mai multi bani. Daca banii sunt o reprezentare a valorii, pai ca sa obtii mai multi bani, tot ce se cere de la tine, este sa contribui la schimbul de valoare, si iata cum o poti face:

  • Identifici ce iti place sa faci sau ce hobby ai;
  • Incepi sa faci schimbul de valoare propriu zis.

Acum te las sa “digeri” informatia si am sa revin zilele urmatoare cu continuarea, ca acum e deja tarziu si vreau sa ma pun in pat. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *