Filtru de apa – De ce este indicat sa folosim unul acasa?

Un filtru de apa fixat pe sursa ta poate imbunatati semnificativ calitatea apei si poate imbunatati gustul si aspectul mancarii si bauturii. Apa care provine direct de la robinet ar trebui sa fie suficient de buna pentru consumul uman. Acest lucru se intampla in majoritatea cazurilor, dar este oare suficient de buna? Apa de robinet poate fi foarte inconsecventa in calitate. Acest lucru nu se intampla doar de la loc la loc, ci si in acelasi loc, in functie de perioada zilei.

Volumele foarte mari de apa sunt procesate in statii de tratare. Statiile de tratare a apei sunt obligate sa proceseze apa si sa o returneze sistemului de apa cat mai repede cu putinta. Aditivii, precum derivatii din cloruri, sunt utilizati pentru tratarea apei.

Apa curgatoare poate aduna si transporta diferiti agenti de contaminare in drumul sau. Apa poate deveni dura prin trecerea peste formatiuni calcaroase. Pe masura ce apa de ploaie vine in contact cu rocile, aceasta va acumula continut de calciu. De asemenea, poate contine si alti contaminanti, precum metale grele ca plumbul si cuprul din tevile utilizate pentru a transporta apa pe distante foarte mari pana la locuintele de destinatie. Desi majoritatea tevilor de plumb au fost inlocuite de-a lungul anilor, apa poate prelua in continuare urme de plumb din garniturile utilizate pentru a uni tevile de cupru.

Apa contaminata

Cel mai bun mod de a inlatura impuritatile din apa este utilizarea unui filtru de apa. Acestea sunt de obicei tuburi de plastic care contin compusi activi de carbon. Carbonul activ a fost modificat astfel incat sa aiba o suprafata activa foarte mare si orice agenti de contaminare sa fie retinuti la contactul cu suprafata de carbon. Majoritatea filtrelor de apa vor reduce substantial si duritatea apei, astfel incat echipamentele utilizate vor fi protejate impotriva efectelor apei dure si calcarului.

Filtru de apa

Un filtru de apa trebuie plasat intre sursa de apa si punctul de utilizare. Acestea trebuie instalate si pentru espressoare sau automate de cafea, pentru a imbunatati gustul bauturilor fierbinti. Aceste cartuse sunt disponibile in numeroase marimi, pentru a deservi echipamentul ce urmeaza a fi protejat. In termeni mai simpli, un filtru de capacitate mai mare este utilizat acolo unde volumul de apa folosit este mai mare. Cartusele trebuie aruncate atunci cand se epuizeaza capacitatea lor de filtrare. Unitatea va trebui inlaturata si inlocuita la fiecare sase pana la noua luni, in functie de volumul de apa filtrat. In mod normal, acestea pot fi inlocuite si de catre o persoana necalificata, asadar nu este necesar un inginer instruit.

Un filtru de apa bine instalat este o necesitate pentru toate automatele de cafea si espressoarele. Toate persoanele care folosesc automatul tau de cafea vor observa cat de bine arata si miroase bautura si cat de buna este la gust.

https://www.youtube.com/watch?v=sExQM41w6IU

2 Comments

  1. Facând testele de apă, cele cu nitriţii din apă, mi-am achiziţionat un filtru şi chiar sunt mulţumită de rezultate. Recomand tuturor aceasta investitie.

  2. Fi-ti sanatosi, band doar apa sanatoasa! 2 litri pe zi!Excelent articol! Se poate diminua calitatea apei folosind un singur filtru perioada indelungata? sau mai bine spus cat timp poate face treaba buna filtrul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *