Folosirea emailului ca strategie de marketing

Daca este bine facut, un mail cu prezentarea ofertei voastre de web design potentialilor clienti este o resursa ieftina si eficienta (daca si numai daca aveti multa rabdare!). Mai jos sunt cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont inainte de a porni campania voastra de marketing direct.Email marketing

1. Faceti un “call-to-action” activ si puternic. Odata ce ati trimis emailul de prezentare, ar trebui sa le spuneti clientilor ce au de facut mai departe. Treceti in mail datele de contact si modul in care va pot raspunde la solicitari.

2. Testati intai metoda. Marketingul direct trebuie sa fie testat in permanenta. Incercati intotdeauna mai multe abordari, precum alt design sau alt text, si vedeti rezultatele in raspunsurile potentialilor clienti. Incercati sa le oferiti promotii si pachete promotionale si retineti care functioneaza mai bine, pana veti avea un concept de email de succes.

3. Folositi un limbaj si un ton realist. Temperati cliseele si nu laudati produsul mai mult decat face, pentru ca aveti de-a face cu clienti bombardati de advertising, care se protejeaza de “ofertele-bomba” printr-un simt critic. Nu faceti promisiuni imense si pe care nu le puteti onora, dar pastrati totusi un ton entuziast.

4. Mare grija la ortografie. Greselile de scriere spun multe despre dumneavoastra, precum faptul ca sunteti certat cu scoala sau pur si simplu neatent. Verificati de multe ori inainte de a incepe sa trimiteti un model de text.

5. Captati-le atentia in headline! Gandeste-te ce mail ti-ar placea sa primesti si ce te-ar determina sa raspunzi la el. Pune toate motivele pe o foaie de hartie si incearca sa scrii acel mail. Apoi da-l spre testare cunostintelor si cere feedback. O idee buna poate rasari din orice fel de sursa.

6. Fa-ti un plan clar de follow-up. Dupa ce ai trimis un email consumatorilor targetati, nu-ti ramane decat sa ai un plan clar despre ce vei face in continuare. Ii abordezi telefonic? Ii inscrii intr-un newsletter? Dai buzna peste ei (Bineintele, nu recomandam asta)? Gandeste-te la un plan care iti va maximiza sansele de incheia mai multe vanzari prin intermediul mailului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *