Parbrize Timisoara deteriorate – Le inlocuim sau le reparam?

Parbrize Timisoara – le vedem de fiecare data cand ajungem in spatele volanului, dar nu-i acordam o atentie prea mare pana cand nu apare o problema. Cei mai multi dintre noi procedeaza astfel. Insa cateodata in timp ce conducem, se poate ca o aschie de piatra, un animal care traverseaza strada sau un act de vandalism sa puna brusc geamul din fata in atentia noastra.

Pe langa faptul ca este ceva inestetic, un parbriz deteriorat va poate afecta vederea si chiar poate sa compromita siguranta dumneavoastra. Deci, atunci cand vine momentul ca masina sa intre la atelier pentru o reparatie sau inlocuire de parbriz, veti dori in mod sigur sa o faceti in mod corect.

Un parbriz auto deteriorat va arata si se va comporta diferit fata de sticla deteriorata din alta parte a vehiculului. Acest lucru este cauzat de faptul ca cele mai multe vehicule au geamuri laterale si lunete din sticla calita, care tinde sa se sparga in bucati mici, sau cel putin se crape in intregime.

Parbrize Timisoara deteriorate

Un parbriz de masina nu face acest lucru din motivul constructiei sale laminate. Ganditi-va ca la un sandvis. Doua straturi de sticla, cu un strat de polivinil butiral (PVB) intre ele. Si va protejeaza de mai multe situatii rele posibile. Intr-un accident grav, un parbriz nedeteriorat, corect instalat, este esential pentru declansarea airbagului pasagerului, precum si pentru rigiditatea structurala in cazul unei rasturnari. Deci, in timp ce o mica aschie de piatra poate aparea ca fiind ceva mai mult decat o neplacere cosmetica, avariile mai mari necesita reparatii la aceste parbrize Timisoara, sau chiar inlocuirea lor, dar neaparat facute in mod corect.

Ca o regula generala, daunele la parbriz mai mici decat de un sfert din inaltime si mai scurte decat lungimea unei bancnote se pot repara de obicei, cu conditia sa nu atenteze la linia de vedere drept inainte a soferului. Prin utilizarea de cicluri de vid si presiune, un tehnician va elimina aerul din crapatura respectiva si va injecta o rasina lichida care se va reticula cu ajutorul lumini ultraviolete. Acest lucru poate fi realizat prin „amabilitatea” soarelui sau sub razele unei lampi portabile in mai putin de 30 de minute. Restaurarea integritatii structurale este un prim beneficiu, desi aspectul este si el de asemenea imbunatatit.

Inlocuirea unui parbriz Timisoara este necesara atunci cand prejudiciul creat are o dimensiune mai mare si nu poate fi reparat in ​​conditii de siguranta, sau cand este un impediment pentru vederea soferului. Pentru aceasta, un tehnician trebuie sa taie adezivul uretanic din jurul marginilor parbrizului existent si sa scoata parbrizul de la masina. Apoi va inspecta zona, o va curata si va pregati suprafetele de lipire din jurul locului de montare a parbrizului masinii, precum si parbrizul cel nou. Se aplica un nou strat de adeziv pe baza de uretan proaspat si noul parbriz este atent pus la locul sau. Desigur, inlocuirea dureaza mai mult decat niste reparatii de parbriz. Veti fi nevoit, in cele mai multe situatii, sa asteptati cel putin o ora pentru uscarea adezivului pe baza de uretan, astfel incat lipirea sa se faca in mod corespunzator pentru conducerea autovehiculului in conditii de siguranta.

Reparatii parbrize

Soferul care necesita reparatii de parbrize Timisoara sau inlocuirea acestora face de multe ori si o cerere la o societate de asigurare. In functie de suma acoperita de asigurare, multi soferi vor renunta la cererea de rambursare a cheltuielilor atunci cand un parbriz poate fi reparat. Pentru inlocuirea parbrizului, de obicei se accepta cererea catre asigurator.

Cei care sunt obisnuiti sa-si faca singuri reparatiile, sa ia nota: masina poate suporta reparatii sau inlocuiri de parbriz pe cont propriu, dar la fel este si o lucrare dentara. Fara o pregatire corespunzatoare si instrumentele potrivite, exista prea multe motive ca sa nu va apucati de o asemenea lucrare pe cont propriu. Pentru a garanta siguranta si pentru a evita efecte nedorite, e de preferat sa lasati masina pe mana tehnicienilor pregatiti, care au si echipament adecvat, parbrize Timisoara nou-noute, precum si materialele necesare – potrivite calitativ si cantitativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *