Scurt ghid de cumpararea a unei liste de corespondenta pentru afaceri – Partea a 2-a

Nu fiti convins ca toate datele sunt corespunzatoare

Ati cumpara un „articol veritabil” Rolex de la un om intr-o carciuma pentru o cinzeaca si sa va asteptati ca acesta sa fie original? Nu, nu ar fi. Dar unii proprietari de afaceri mici cred ca reclamele desantate la bazele de date cu potentialii clienti sunt reale si corespunzatoare, dar apoi se intreaba de ce serverul lor de mail este oprit, de ce le-au plangeri cu privire la spam si de ce proprietarul datelor nu se grabeste ca sa dea un raspuns la plangerile lor.

Nu cumparati de la oameni care nu au experienta

Am vazut multe companii care apar recent si care pretind ca a fi experti in baze de date. Este vital pentru a lucra cu firme care au acreditari de date bune, astfel incat sa obtineti liste care sunt conforme cu standardele de comercializare legale si etice.

Nu va aruncati

Ca o concluzie empirica: oamenii specializati in vanzari de date prefera sa cumpere cantitati mari de date si, prin urmare cheltuie mai multi bani cu ele. Ei vin frecvent cu oferte stupide pentru a va ispiti oferindu-va o mare parte din planul lor de vanzari lunar.

Cand aceste oferte vin pe acest drum, faceti un calcul daca acesta este, de fapt, in regula pentru dumneavoastra, a cumpara cantitati mari de date netestate. Ca o regula elementara, faceti mai intai un test pentru a valida lista inainte de a cumpara cantitati mari din ceva necunoscut. Si daca e prea buna o oferta ca sa fie adevarata, treceti mai departe fara sa va aruncati banii pe fereastra.

Nu luati mostrele ca pe o litera de Evanghelie

Daca ati cumparat vreodata o lista de date nefolositoare dupa ce ati primit un esantion bun, satisfacator calitativ, ganditi-va la aceste intrebari inainte de a cumpara lista: Credeti ca acele companii de date isi dau seama de importanta probelor bune oferite la pre-vanzare? Credeti ca acele companii care au bazele de date au considerat vreodata necesara curatarea si actualizarea acestora inainte de vanzare?

 

Dati datelor de achizitii importanta pe care o merita

Faceti-va temele! Aveti in vedere legile de marketing direct din Romania si UE. Ganditi-va la etica si implicatiile utilizarii unui brand de proasta calitate, la folosirea de date de marketing ilegale. Cumparati de la membrii asociatiei de marketing. Si, cel mai important, vorbiti cu experti in baze de date. La urma urmei, v-ati repara propria masina daca nu sunteti mecanic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *