Situatii in care nu e indicat sa iti faci un tatuaj

Exista anumite circumstante in care o persoana chiar nu ar trebui sa se tatueze, sau cel putin nu inca. Daca te regasesti in oricare dintre motivele mentionate mai jos, poate ar trebui sa mai astepti:

Nu ai varsta legala pentru a-ti face un tatuaj

Pentru a-ti face un tatuaj, este obligatoriu sa fii major. Exista posibilitatea de a putea sa-ti faci un tatuaj si in acest caz, dar, doar daca parintele/tutorele tau vrea sa-si dea consimtamantul. Daca acest lucru nu se intampla, si este cat se poate de posibil, atunci singura ta optiune de a obtine unul, este fie un tatuaj realizat de un amator, fie sa iti faci tu unul. Acest lucru a devenit deosebit de comun, deoarece pistoalele de tatuaj sunt usor achizitionat in mediul online. Totusi, ambele metode de tatuare ar putea duce la infectii sau boli grave , iar tatuajul pe care il vei avea, cu siguranta, nu va merita efortul.

Nu ai suficienti bani

Daca tatuajul pe care il doresti costa de doua ori suma de bani pe care o ai, nu te duce la un artist tatuaje Bacau mai ieftin, doar de dragul de-l avea. Foarte des, oamenii isi schimba artistul doar pentru a gasi pe cineva care o va face mai ieftin, iar rezultatele ajung sa fie catastrofale. Daca vrei un tatuaj mic, sa zicem ca riscul esecului nu este chiar atat de mare, dar daca vrei o piesa mare si detaliata, asteapta pana cand iti permiti. Cand vine vorba de arta corporala, nu ar trebui sa incerci sa faci economii.

Nu intelegi limbajul sau simbolismul designului ales

Simbolurile pot parea dragute, dar exista site-uri web dedicate sa-si bata joc de oamenii care s-au tatuat intr-o limba straina pe care nu o puteau citi, deoarece traducerea nu a fost in mod clar ceea ce persoana a inteles. Li s-a intamplat chiar si celebritatilor, asa ca exista sanse foarte mari sa ti se intample si tie.

De asemenea, aduce probleme cu privire la aproprierea culturala daca vrei sa isi faci tatuaje cu simboluri apropiate unei culturi cu care nu ai nicio legatura. Nu exista niciun motiv pentru asta, mai ales in cazurile de simboluri religioase. Afla diferenta dintre apreciere si insusire inainte de a obtine ceva permanent pe corpul tau, sfatuiesc cei la catalogul www.salon-tatuaje.ro.

Ai pierdut un pariu sau esti presat sa-l faci

Sa-ti faci un tatuaj este o decizie destul de importanta pentru majoritatea oamenilor si nu ar trebui sa fie rezultatul presiunii colegilor. Nu face niciun pariu care se incheie cu cineva care isi face un tatuaj si nu lasa pe nimeni sa te preseze sau sa te forteze sa obtii ceva ce nu vrei. Este corpul tau, viata ta si tu esti cel care trebuie sa traiasca cu el, tu o sa-l vezi zilnic!

Acest lucru este valabil si pentru tatuajele de relatie si prietenie. Desi majoritatea relatiilor nu dureaza, un tatuaj cu siguranta o va face, si oricine merita avut in viata ta nu te va presa sa-ti faci un tatuaj cu care nu esti confortabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *